Fructele din Republica Moldova cuceresc piața din România

Lanțul de hipermarket-uri Auchan România va pune în vânzare fructe din Republica Moldova. Livrarea se va face de către membrii Asociației „Moldova Fruct”, ca urmare a participării la cel mai mare și important eveniment agricol din România, Indagra.

Auchan România este o compania care însumează 33 de magazine în 18 județe și municipiul București, cu 11.ooo de angajați și cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro.

În 2014, Rusia a impus un embargo total la importul de produse din Republica Moldova. La 1 august 2014, Guvernul Federaţiei Ruse a adoptat o hotărâre de introducere a taxelor vamale la importul de mărfuri din Republica Moldova, care a intrat în vigoare la 1 septembrie 2014. Taxele au fost introduse la carne, legume, fructe, cereale, făină, zahăr, seminţe de floarea-soarelui, bere, vin şi alte băuturi alcoolice, spirt, mobilă. Interdicțiile însă nu i-au oprit pe exportatorii moldoveni, ca rezultat, tone de fructe moldovenești au fost distruse în Rusia. În ianuarie 2015, 20 de tone de mere de proveniență moldovenească au fost distruse cu ajutorul unui buldozer. În luna iulie a acestui an, peste 80 de tone de mere din Republica Moldova au fost zdrobite cu un alt buldozer şi îngropate într-un poligon din Smolensk, iar șapte tone de caise au fost returnate pe motiv că ar fi fost infectate cu molii. Recent, circa 20 de tone de mere din Republica Moldova au fost întoarse din Rusia în urma verificărilor efectuate la punctul de control „Krupeţkii” din regiunea Kursk.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *