O companie de stat din România ar putea cumpăra o companie de energie din Rep. Moldova

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că la întâlnirea coaliției de guvernare care a avut loc la Vila Lac 1 s-a discutat și despre implicarea unei companii de stat din România în achiziționarea unei companii de energie din Republica Moldova.

„Ne-a prezentat premierul câteva chestiuni strategice, pe care le abordasem acum două săptămâni de zile, astăzi (luni — n.r.) a prezentat care sunt propunerile lui, și anume o implicare a unei companii de stat românești în achiziționarea unei companii de energie din Republica Moldova și are susținerea și suportul nostru politic, pentru că este o măsură și economică bună și strategică pentru România și nu numai. Am discutat, de asemenea, despre o primă strategie de finanțare pentru mari lucrări de infrastructură, ne referim în primul rând la autostrăzi”, a spus Dragnea după discuțiile din coaliția de guvernare pe tema proiecției bugetare pe 2018, desfășurate la Vila Lac 1, transmite Agerpres.

Liderul social-democrat a adăugat că în perioada următoare vor avea loc întâlniri tehnice cu finanțatori internaționali — Banca Mondială și BEI.

„De asemenea, domnul ministru Stroe ne-a prezentat câteva probleme identificate la calea ferată și, din păcate, nu sunt probleme simple, nu sunt probleme ușoare. Am discutat, de asemenea, în acest context, despre realizarea infrastructurii mari, despre parteneriatul public-privat și decizia adoptată astăzi a fost ca acest proiect de lege sau acest proiect să fie adoptat prin ordonanță de urgență, pentru că este din ce în ce mai necesar și s-a lungit foarte mult. Și vor adopta prin ordonanță, ori săptămâna aceasta, ori săptămâna viitoare”, a mai menționat liderul PSD.

infoprut.ro

Share

2 Responses to O companie de stat din România ar putea cumpăra o companie de energie din Rep. Moldova

  1. Radion spune:

    Daca tot Romania ofera bani pentru constructia acestei conducte, cred ca e normal ca aceasta comanie din Moldova sa fie privatizata si data in posesia unei comanii romanesti. Cred ca asta poate chiar ar fi o conditie a investitorilor.

  2. Spencer spune:

    N-are importanță ce companie are să fie! Princiăalul energie să avem…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *