Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, la Brașov

Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău va pune în scenă la Brașov, pe 12 noiembrie, piesa „În ochii tăi fermecători”, o dramatizare după Gib Mihăescu. Evenimentul are loc în cadrul celei de-a 28-a ediții a Festivalului de Dramaturgie Contemporană, organizat de Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov și Primăria municipiului Brașov.

Spectacolul „În ochii tăi fermecători” reflectă tragediile perioadei când se fugea din Basarabia în România, dar este și un spectacol despre erotica obsesivă din opera lui Gib Mihăescu, despre contrastul dintre senzual şi spiritual, prezentate în ritm de tangou şi romanţă.

Iubitorii de teatru sunt așteptați în perioada 10 – 19 noiembrie să participe la festivalul la care participă și Teatrul „Mic”, Teatrul „Grivița 53”, Teatrul „Odeon”, Teatrul Metropolis și Teatrul Evreiesc de Stat din București, Atelier Theater Studio din Edenbridge, Marea Britanie, Teatrul Csokonai din Debretin, Ungaria, și Celestine Theatre de Lyon din Franta.

Organizatorii anunță că în această ediție, competiția va fi apreciată valoric de un juriu format din trei membri, personalități marcante ale lumii teatrale, cu cariere universitare în învățământul teatral: eseistul, teatrologul și criticul literar Doina Modola, regizorul și scenaristul de teatru și film Alexa Visarion și actorul Mircea Rusu.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *