Academicieni din Rep. Moldova, premiați la Bacău

Lumea academică băcăuană s-a reunit vineri pentru o Gală a Premiilor, în cadrul căreia au fost recompensați toți cei care au contribuit la activitățile desfășurate în slujba progresului și a promovării valorilor intelectuale la Universitatea „George Bacovia”, care anul acesta a împlinit 25 de ani de activitate. Printre cei premiați s-au aflat și academicieni din Republica Moldova.

Academicianul Aurelian Gulea – membru al Academiei de Științe Moldova, dar și membru de onoare al comunității academice băcăuane, Doctor Honoris Cauza al Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi și al universităților din Bucureşti şi Bacău, acad. Ioan Toderaș și acad. Valeriu Rudic – membri titulari ai Academiei de Științe Moldova, alături de dr. ing. Valeriu Bogdan, au primit și câte un exemplar din cartea aniversară a Universității „George Bacovia” și ultimele două numere ale revistei editate de această instituție, relatează Deșteptarea.

Omul zilei a fost profesorul universitar doctor Dumitru Marius Parachivescu, căruia i-a fost conferită Medalia „Dimitrie Cantemir” din partea Academiei de Științe a Moldovei, „pentru contribuția științifică și academică de excelență și în legătură cu aniversarea a 70 de ani de la naștere”. Brevetul medaliei a fost semnat de academicianul Gheorghe Duca, președintele Academiei de Științe a Moldovei.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *