Copii din Rep. Moldova cu grave probleme de sănătate, operați cu succes la Sibiu

14 copii din Sibiu, Timiș, Arad, Hunedoara și Republica Moldova, cu vârste cuprinse 7 luni și 15 ani, având afecțiuni cardiace grave, au fost operați cu succes la Spitalul European Polisano din Sibiu. Costurile intrevențiilor au fost suportate în mare parte de Fundația Polisano și Fundația „Healing Little Hearts” din Marea Britanie, în colaborare cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu, în cadrul proiectului umanitar „Salvați Inimile Copiilor Români”.

„În momentul de față avem un Institut al Inimii, în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” și au fost tratați cu succes câteva mii de pacienți. Iar în contextul acestei tragedii care se întâmplă la nivel național, a copilașilor care se pierd prin afecțiuni cardio-vasculare, era o desfășurare logică să ne implicăm în tratarea acestor afectiuni. Pentru asta am reusit să clădim un parteneriat puternic cu colegii nostri din Marea Britanie și multumim dr. Şerban Stoica, chirurg de elită pe plan congenital și adult, fără de care nimic nu ar fi fost posibil”, a declarat dr. Victor Costache, șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară şi Toracică a Spitalului Polisano, citat de publicația Știri de Sibiu.

Alți copii care se confruntă cu afecțiuni ale inimii vor fi operați în luna decembrie, a mai anunțat dr. Victor Costache.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *