O nouă înfrățire: raionul Strășeni și județul Ilfov

În ședința de vineri a Consiliului Raional Strășeni a fost aprobat Acordul de colaborare dintre raionul Strășeni și județul Ilfov din România.

Recent, a fost parafată și înfrățirea dintre județul Arad și raionul Ialoveni.

De asemenea, în luna octombrie, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat în inițierea și organizarea Campaniei Naționale „Centenar prin înfrățiri”, în perspectiva celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Este vorba despre o campanie de înfrățire a județelor din România şi sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români, se arată într-un comunicat al instituției.

Ca primă etapă, Campania „Centenar prin înfrățiri” propune, până la sfârșitul anului 2017, încheierea unei serii de acorduri de înfrățire/cooperare a autorităților administrației publice locale din Republica Moldova cu zece județe din România, câte un județ din fiecare regiune de dezvoltare și două județe din regiunile mai apropiate din punct de vedere geografic de graniță, respectiv: Bacău, Neamț (Regiunea Nord-Est), Brăila, Tulcea (Regiunea Sud-Est), Ialomița, Teleorman (Regiunea Sud), Dolj (Regiunea Sud-Vest), Timiș (Regiunea Vest), Bihor (Regiunea Nord-Vest), Mureș (Regiunea Centru).

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *