Accident feroviar în Austria: Două trenuri s-au ciocnit în apropiere de Viena. Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar unele sunt în stare gravă

Două trenuri de pasageri au intrat în coliziune, vineri seară, în apropierea oraşului austriac Viena, numeroase persoane fiind rănite, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie, citate de revista Focus.

Autorităţile austriece suspectează că accidentul feroviar produs vineri seară la periferia oraşului Viena a fost cauzat de o eroare umană.

„Verificăm ipoteza unei erori umane, nu a unei defecţiuni. Vom afla în următoarele zile”, a transmis Ministerul austriac al Transporturilor.

Cele două trenuri circulau în direcţia Viena, iar, la un moment dat, au intrat pe aceeaşi linie, situaţie care a generat coliziunea.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviare ÖBB a declarat că, în total, în ambele trenuri erau 150 de pasageri. Zece au necesitat descarcerare.

Accidentul s-a produs în zona Kritzendorf, în districtul Klosterneuburg, la aproximativ 25 de kilometri nord-vest de Viena.
„Un tren de mare viteză a intrat în coliziune cu un tren regional, iar cel puţin două vagoane s-au răsturnat (…)”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare din Austria, ÖBB.

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite, iar unele sunt în stare gravă.
Autorităţile au trimis 40 de ambulanţe la locul accidentului. Potrivit datelor existente în acest moment, toţi pasagerii trenului au fost evacuaţi, iar autorităţile anchetează circumstanţele producerii accidentului.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *