Papa Francisc pledează pentru o soluţie negociată în Orientul Mijlociu, care să permită coexistenţa paşnică a două state, palestinian şi israelian

Papa Francisc a lansat, cu ocazia mesajul său „Urbi et orbi” de Crăciun, un apel la o soluţie negociată în Orientul Mijlociu, care să permită coexistenţa paşnică a două state, palestinian şi israelian, informează site-ul postului France 24.

Apelul pontifului vine după ce decizia preşedintelui american Donald Trump de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a Israelului a exacerbat tensiunile în regiune.

„Să ne rugăm ca dorinţa de reluare a dialogului să prevaleze şi să se ajungă, în cele din urmă, la o soluţie negociată care să permită coexistenţa paşnică a două state în frontiere mutual agreat şi recunoscute internaţional”, a declarat liderul catolic, făcând referire la conflictul între Israel şi palestinieni.

„Îl vedem pe Iisus în copii din Orientul Mijlociu care continuă să sufere din cauza intensificării tensiunile între israelieni şi palestinieni”, a completat Papa Francis în mesajul rostit de la Bazilicii Sfântul Petru în prezenţa a zeci de mii de persoane.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *