Peste cinci zile vom putea merge liber în UE

Cinci zile ne despart de călătoriile fără vize în ţările Uniunii Europene. Poliţia de frontieră şi Serviciul Vamal s-au pregătit pentru a face faţă unui flux sporit de călători care vor dori să vadă Europa, transmite Publika.md.

am-putea-avea-liber-in-ue-din-27-aprilie-2014-1396290946Reprezentanţii Serviciului Vamal spun că vor fi întreprinse mai multe măsuri pentru fluidizarea traficului.

„Deja am suplinit numărul de colaboratori vamali iar în cazul în care la unele piste de control vamal va fi aglomeraţie, mijloacele de transport vor fi redistribuite pe alte piste”, a declarat şeful interimar al Biroului Vamal Leuşeni, Mihai Covată.

Şi poliţiştii de frontieră spun că se aşteaptă la un flux mai mare de călători.

„Aşteptăm ca la perioada estivală va fi liberaizat regimul de vize şi presupunem că cetăţenii noştri vor dori să se deplaseze undeva la litoral”, a spus Dumitru Daţco, specialist principal Poliţia de Frontieră.

Moldovenii spun că odată cu eliminarea vizelor vor călători mai des.

Potrivit Întreprinderii de Stat Registru, în primele 20 de zile din luna aprilie peste 26 000 de moldoveni au depus cereri pentru perfectarea paşapoartelor biometrice.

Share

One Response to Peste cinci zile vom putea merge liber în UE

  1. Sober spune:

    Intr-adevar odata cu liberaluizarea regimului de vize v-om avea posibilitatea de a calatori ma des fara a face cozi la consulate si a astepta sapatamini intregi p/uy a primi vizele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *