CRIZA DIN GERMANIA | Merkel, optimistă înainte de începerea discuţiilor legate de continuarea coaliţiei cu SPD

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că este optimistă în legătură cu discuţiile privind continuarea coaliţiei de guvernare cu Partidul Social-Democrat (SPD), informează agenţia de ştiri Reuters.

Uniunea Creştin-Democrată (CDU), condusă de Merkel, şi Partidul Social-Democrat (SPD), condus de Martin Schulz, au programat cinci zile de discuţii exploratorii pentru a vedea dacă au suficiente motive pentru a continua „marea coaliţie” care a guvernat Germania în ultimii patru ani.

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale, partenerul politic în Bavaria al CDU, a declarat că partidele trebuie să ajungă la un acord.

În urma rezultatului slab înregistrat la alegerile legislative din septembrie, partidul cancelarului Angela Merkel a trebuit să iniţieze negocieri pentru formarea unui guvern de coaliţie cu două formaţiuni mai mici, Partidul Democraţilor Liberi şi Alianţa ’90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stânga), însă discuţiile s-au blocat pe teme precum imigraţia şi politicile în privinţa mediului.

În cazul unui scrutin electoral anticipat există riscul ca formaţiunea extremistă Alternativă pentru Germania (AfD, extremă-dreapta) să-şi consolideze poziţia în Parlamentul federal.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *