Cutremur de suprafaţă de 4,3 grade în Grecia, resimţit şi la Atena

Un seism de suprafaţă cu magnitudinea de 4,3 grade pe scara Richter a avut loc luni seară în apropiere de Atena, fiind resimţit în capitala Greciei, însă deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime ori daune materiale semnificative, informează site-ul cotidianului The Independent.

Cutremurul s-a produs la ora locală 22.24, la o adâncime de 10 kilometri, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Epicentrul a fost la patru kilometri vest-nord-vest de Marathónas, la 14 de kilometri nord-est de Kifisiá şi la aproximativ 30 de kilometri de Atena.

Oficiali din cadrul serviciilor de intervenţie au declarat că deocamdată nu există informaţii despre eventuale victime ori daune materiale semnificative. Martori oculari au transmis că seismul a declanşat alarmele unor vehicule în Atena şi localităţile din apropiere.

Gerassimos Papadopoulos, cercetător în cadrul Institutului de Geodinamică de la Atena, a explicat că în ultimele zile s-a înregistrat o intensificare a activităţii seismice în regiune, iar cutremurul recent pare să reprezinte punctul culminant al acestei evoluţii. Cercetătorul însă nu a exclus posibilitatea producerii de noi seisme în perioada următoare.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *