Italia a donat tehnică militară Republicii Moldova

Guvernul Italiei a oferit Armatei Naţionale a Republicii Moldova un lot de echipament şi tehnică militară.

Contractul de donaţie a fost semnat marți în cadrul unui eveniment desfăşurat la Ministerul Apărării de la Chișinău, la care a participat ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, şi ataşatul militar italian, colonelul Andrea Tiveron.

Cu această ocazie, ministrul Apărării, Eugen Sturza, a mulţumit părţii italiene pentru asistenţa logistică, specificând că acest lot de unităţi de tehnică şi echipament va contribui la dotarea Armatei Naţionale şi îmbunătăţirea condiţiilor de serviciu pentru militarii Republicii Moldova, se menționează într-un comunicat de presă.

De asemenea, Eugen Sturza a apreciat sprijinul Guvernului italian acordat contingentelor Armatei Naţionale detaşate în misiunea de menţinere a păcii KFOR din Kosovo. În acest sens, ministrul de la Chișinău a precizat că Republica Moldova intenţionează să mărească numărul de militari în operaţiunea KFOR şi a solicitat sprijinul partenerilor italieni pentru realizarea acestui obiectiv.

Totodată, ministrul Apărării s-a referit la contribuţia financiară a părţii italiene în cadrul Proiectului NATO/PpP privind distrugerea pesticidelor în Republica Moldova şi la instruirea militarilor şi funcţionarilor publici ai Armatei Naţionale în instituţiile de învăţământ din Italia.

La rândul său, Valeria Biagiotti a declarat că Italia este deschisă pentru intensificarea cooperării bilaterale pe dimensiunea militară prin identificarea unor noi proiecte benefice pentru ambele instituţii ale apărării.

infoprut.ro

Share

2 Responses to Italia a donat tehnică militară Republicii Moldova

  1. oleg spune:

    Asta si mai tare ii tulbura pe rusi care sunt ft inervati la capitolul Moldova reuseste cu UE.

  2. Alexei spune:

    Vedem că acest tînăr ministru s-a apucat serios de reformat armata națională, totodată vedem că este susținut în acestă inițiativă, de tot mai multe state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *