Copii vor putea merge la tabără după 22 mai

Până la data de 22 mai, toate lucrările de pregătire a taberelor de odihnă vor fi finalizate. O decizie în acest sens a fost luată de Cabinetul de miniştri. Un sfert din numărul total de bilete vor fi repartizate copiilor orfani, celor cu un singur părinte sau familiilor cu trei sau mai mulţi copii, transmite postul public de TV.

big-taberele-de-odihna-vor-fi-gata-sa-primeasca-copii-dupa-22-maiPotrivit proiectului aprobat de Guvern, Ministerul Educaţiei va oferi 400 de bilete la taberele de odihnă pentru elevii de la instituţiile de învăţământ din stânga Nistrului, subordonate Chişinăului.

Totodată, s-a luat decizia ca nouă milioane de lei să fie alocate autorităţilor publice locale pentru procurarea biletelor, pentru odihna copiilor din raioane.

„Aceste nouă milioane au fost direcționate către autoritățile publice locale, ca ei singuri să cumpere bilete. Suma alocată ministerului nostru este de 11 milioane 200 mii de lei. Adică suma pentru odihna copiilor nu s-a micşorat, doar că banii au fost direcţionaţi către autorităţile publice locale”, a declarat Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

Costul unei zile pentru un copil într-o tabără de odihnă şi întremare a sănătăţii este de 138 de lei.

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *