Botoşani va aloca un pachet financiar de mii de euro comunei Parcova din Rep. Moldova

Miercuri, consiliul local din comuna Lunca, județul Botoșani, a votat în unanimitate alocarea a 12.000 de euro pentru un proiect care va fi implementat la Parcova, Edineț, localitate înfrățită cu Lunca.

Comuna Parcova din Raionul Edineț, Republica Moldova, are o populație de 2.200 de locuitori și este înfrăţită cu două localităţi din județele Botoșani și Bacău, transmite 10TV.

Contactat de 10TV, primarul comunei Lunca, Marcel Marcu, a declarat că suma de 12.000 de euro e de abia un început, urmează alte proiecte comune ce vor duce într-o zi la Reunificare.

„De acum încolo va începe acordarea de fonduri pentru satul Parcova. Un alt proiect transfrontalier ce urmează a fi implementat este dotarea cu echipament tehnic a serviciilor de urgență, de pe o parte și alta a Prutului”, a declarat Marcel Marcu.

Pe 23 ianuarie, primarul comunei Parcova din raionul Edineţ, Marcel Snegur, împreună cu autorităţile locale din comună au votat Declaraţia de unire cu România, exprimându-şi dorinţa ca acest gest să fie unul hotărâtor în contextul unirii.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *