Legea anti-propagandă a intrat în vigoare

Legea privind modificarea Codului Audiovizualului, care prevede interzicerea propagandei rusești la radio și TV în Moldova a intrat în vigoare. Mass-media din Moldova a avut la dispoziție 30 de zile să-și revadă grila și programele și să se conformeze noilor norme. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial pe data de 12 ianuarie.

Ca urmare, posturile de radio și TV din Moldova nu vor avea dreptul să difuzeze programe cu un conținut informativ, analitic, militar și politic din statele care nu au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Rusia nu a semnat convenția dată.

În cazul încălcării noilor prevederi, radiodifuzorii riscă amenzi de la 70 de mii la 100 de mii de lei sau retragerea licenţei în cazul unor sancţiuni repetate.

Reamintim că, proiectul de lege privind interzicerea propagandei a fost respins de două ori de către președintele Igor Dodon, chiar dacă el era obligat să îl semneze după ce deputații și-au menținut votul. Pentru refuzul premeditat de a-și exercita atribuțiile prevăzute de lege, Curtea Constituțională l-a suspendat temporar pe Igor Dodon.

Ca urmare, proiectul de lege a fost promulgat de către speakerul Parlamentului, Andrian Candu.

diez.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *