Cîtă încredere au moldovenii în liderii politici

Premierul Iurie Leancă, fruntaș al Partidului Liberal Democrat din Moldova, este persoana politică în Republica Moldova, care se bucură de cea mai mare încredere din partea populației, potrivit rezultatelor Barometrului Opiniei Publice, făcute publice joi, la Chișinău, de Institutul de Politici Publice, transmite HotNews.md.

Moldovan Foreign Minister Iurie Leanca gIurie Leancă a înregistrat o creștere de circa 10% față de noiembrie a.t., acumulând 48,7% din opțiunile cetățenilor. În topul încrederii, Leancă este urmat de către Dorin Chirtoacă (primar de Chișinău și vicepreședinte al PL) – 39,9% și liderul comuniștilor Vladimir Voronin cu 34,1 la sută. Ultimul, a scăzut în sondaj cu circa 10% față rata înregistrată în toamna anului trecut. Spicherul Igor Corman a înregistrat o rată a încrederii de circa 30%.

Potrivit rezultatelor aceluiași sondaj, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, pragul electoral ar fi trecut de patru partide: PCRM (24,3%); PLDM (14,5%, ); PDM (8%) și PL cu 7,8%.

Rata indecișilor este de 23,4 la sută, circa 7,5% dintre respondenți au declarat că nu vor participa la alegeri.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie-13 aprilie, pe un eșantion de 1115 de respondenți. Marja de eroare este de +/-3%.

Share

One Response to Cîtă încredere au moldovenii în liderii politici

  1. Sober spune:

    Este iumportant ca toti mai multi cetyateni constientizeaza modul fraudulos de guvernare al PCRM-ului si se reoooorienteaza spre fortele democratice din RM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *