Primarul Bucureștiului pleacă într-o vizită oficială la Chișinău

În luna martie, primarul general al Bucureștiului, Gabriela Firea, va efectua o vizită oficială la Chișinău. Vizita este programată pentru data de 6 martie, transmite IPN.

Anunțul a fost făcut de primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21.

Silvia Radu a menționat că în cadrul vizitei vor fi create grupurile de lucru pentru implementarea planului de acțiuni al programului semnat pe 14 februarie la București de cei doi primari.

Potrivit ei, în cadrul vizitei se va decide inclusiv cine va pleca, cum vor fi selectați directorii de spitale și medicii care vor participa la programul de instruire în cele 19 spitalele administrate de Primăria municipiului București.

Cei doi primari au semnat săptămâna trecută un program de colaborare între municipiile Chișinău și București, împărțit pe trei domenii: cultură, educație și sănătate.

Tabere pentru elevii și profesorii din Republica Moldova, programe de instruire în spitalele bucureștene pentru medicii rezidenți din Chișinău, autobuze, cărți, fonduri pentru renovarea Maternității nr. 1 din Chișinău sunt câteva dintre lucrurile pe care Primăria Bucureștiului le va oferi Republicii Moldova.

Gabriela Firea a anunțat că Biblioteca Metropolitană București va face o donație consistentă către Biblioteca „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Municipiul Chișinău. Totodată, edilul a precizat că vor fi organizate „Săptămâna Culturii de la Chișinău în București” și „Săptămâna teatrelor din București la Chișinău”.

În domeniul educației, Bucureștiul va acorda sprijin logistic şi material pentru efectuarea lucrărilor de renovare a Liceului „Mihai Eminescu” din Chișinău, instituție care marchează în 2019 50 de ani de la înființare. În același timp, Primăria de București va pune la dispoziție bilete de vacanță pentru elevii premianți ai concursurilor şi olimpiadelor din Republica Moldova. „Vor putea merge și la mare, și la munte. Vrem să îi stimulăm pe copii”, a declarat Gabriela Firea.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *