Despre „premiera” finanțată de Dodon și salutată de Rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin și socialistul Igor Dodon sunt singurii politicieni care au salutat rezultatele sondajului dar publicității ieri de către necunoscuții de la Fondul Opiniei Publice (FOB), informează ziarulnational.md.

igor-dodonRogozin s-a grăbit să publice pe pagina sa de facebook rezultatele sondajului, cu mențiunea că „majoritatea moldovenilor văd R. Moldova lângă Federația Rusă și nu în Uniunea Europeană. Și asta fără a lua în calcul Transnistria (potrivit FOB 61% din respondenți vor în Uniunea Vamală și 37% – UE n.r)”.

De partea cealaltă, un site care ar fi patronat de Dodon a menționat că „Socialiștii lui Igor Dodon vor juca un rol decisiv în formarea viitoarei majorități parlamentare (PSRM a fost creditat de FOB cu 6,5% din cei deciși cu cine vor vota – n.r.)”. Mai mult, Dodon s-a grăbit să plătească un material publicitar la o televiziune, în care prezintă rezultatele date publicității de FOB.

Un comentariu vizavi de sondajul realizat de FOB a fost oferit de sociologul Doru Petruți, care este și directorul IMAS. „După avalanşa de sondaje din 2010, am promis că nu voi mai comenta sondajele realizate de alte companii şi că nu vom mai participa la licitaţii pentru studii politice derulate în R. Moldova. Vă rog să îmi permiteţi să îmi încalc promisiunea privind reacţia pe marginea sondajelor făcute publice ieri şi azi. PSRM – 6.5% (sondajul de ieri), în condiţiile în care pragul electoral este de 6.0%. Desigur, premiera asta e finanţată de Igor Dodon care a plătit şi publicarea rezultatului la Pro TV, înainte de principalul jurnal al zilei. PCRM – 24.3% (sondajul de azi). Desigur, o altă premieră, voturile partidelor de dreapta depăşesc pe cele ale PCRM (care or fi realizările Guvernării actuale ce au determinat o scădere semnificativă a PCRM!?).

Cu o pseudo-asociaţie a sociologilor şi demografilor cu prestaţii certate cu rigorile elementare de sociologie, cu o industrie ce nu doreşte să-şi promoveze în mod transparent domeniul de activitate, ce nu doreşte să îşi evalueze prestaţiile…, iată suficiente motive de a nu asocia nici numele meu, nici al IMAS, lângă niciun alt nume ce acţionează pe piaţa R. Moldova pe domeniul sondajelor, cercetărilor”, a scris Petruți pe pagina sa de Facebook.

Share

2 Responses to Despre „premiera” finanțată de Dodon și salutată de Rogozin

  1. Sober spune:

    cine plateste acela si se bucura .imp[ortant erste faptul ca Dodon si-a limitat supraevaluarea si si-a notat dar o cifra care i-ar mima o eventuala trecere in urmatorul legislativ

  2. Aurel spune:

    Stai sa vezi replica lui Taranu , acolo Filea trebuie sa-si satisfaca orgoliu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *