Aproape două mii moldoveni au mers în UE fără vize

Peste 1600 de cetăţeni moldoveni, deţinători de paşapoarte biometrice, au traversat punctele de trecere situate la frontiera cu Uniunea Europeană şi Aeroportul Internaţional Chişinău, în prima zi a eliminării regimului de vize, transmite IPN.

26668Cei mai mulţi moldoveni au ales să treacă hotarul prin punctul de trecere Leuşeni, circa 600. Prin Aeroportul Internaţional Chişinău au ieşit din ţară 509 deţinători de paşapoarte biometrice. Alţi 196 au mers în comunitatea europeană prin punctul de trecere Costeşti. În celelalte puncte de trecere frontiera moldo-română a fost traversată de circa 400 de cetăţeni.

Poliţiştii de frontieră au oferit tuturor persoanelor care au traversat frontiera pliante informative „Ghidul tău pentru libera circulaţie în spaţiul european”, elaborate de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

Începând cu 28 aprilie, Republica Moldova beneficiază de regim liberalizat de vize cu ţările Uniunii Europene. De anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen se bucură cetăţenii moldoveni, posesori ai paşaportului biometric.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *