Actriță născută la Tighina, cetăţean de onoare al Bucureştiului

Una dintre cele mai apreciate actrițe române de teatru, film și televiziune, Tamara Buciuceanu-Botez, născută la Tighina, a primit joi, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti și Cheia Oraşului. Distincția i-a fost înmânată actriței la domiciliu de edilul Capitalei, Gabriela Firea.

„Acest gest are dublă semnificație, mai ales că are loc chiar în anul în care aniversam 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, pentru că, așa cum bine știm cu toții, doamna Tamara Buciuceanu Botez s-a născut dincolo de Prut. Trebuie să învățam să ne prețuim valorile, să le arătăm respect și recunoștință, pentru că, prin numele lor, România își arată valoarea în lume”, a declarat primarul general al Capitalei.

Tamara Buciuceanu-Botez a rememorat perioada în care a fost refugiată, împreună cu familia, din Basarabia, la Iaşi, amintind de începuturile carierei sale, dar şi de rolurile pe care le-a interpretat.

Supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu-Botez a jucat în peste 25 de filme, cel mai celebru rol fiind cel al profesoarei de matematică „Isoscel” din seria „Liceenii”. De asemenea, îndrăgita actriță a jucat scenele teatrelor Giuleşti, Bulandra, Naţional, de Comedie.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *