Primarii din România și Republica Moldova se reunesc la Chișinău

Peste 100 de primari de pe ambele maluri ale Prutului se reunesc la Chișinău pe 11 mai, în cadrul Adunării generale a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova.

Edilii vor discuta aspecte ale consolidării procesului de cooperare și schimb de experiență între colectivitățile locale din România și Republica Moldova.

La ședință sunt așteptați să participe și demnitari din cele două state, informează Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Evenimentul va avea loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Asociația Comunelor din România (ACoR), alături de Congresul Autorităților Locale din Moldova a fondat în anul 2013 Consiliul Autorităților Locale din România și Republica Moldova (CALRRM), în scopul impulsionării relațiilor dintre colectivitățile locale din România și Republica Moldova. Rezultatul colaborării dintre ACoR și CALM sunt cele peste 100 de înfrățiri între unitățile administrativ-teritoriale din România și Republica Moldova. De asemenea, în această perioadă a fost modificat cadrul legal din România, în vederea acordării dreptului APL din România să finanțeze direct, din contul bugetelor locale, proiecte și activități în localitățile înfrățite din Republica Moldova.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *