Convorbirile între România şi Republica Moldova nu vor mai costa

Eliminarea tarifelor la roaming între Republica Moldova şi România a fost discutată marţi de premierul Pavel Filip și ministrul Economiei al României, Dănuț Andrușca, la Chişinău.

Inițiativa de eliminare a tarifelor la roaming urmează să fie analizată şi în cadrul următoarei ședințe comune a Executivelor de la Chișinău și București. „Astfel, oamenii ar simți mesaje clare de apropiere”, a spus Pavel Filip.

Șeful Executivului de la Chișinău a subliniat importanța mai multor proiecte pentru asigurarea securității energetice a Republicii Moldova. Accentul principal în acest sens este pus pe realizarea în termene cât mai restrânse a proiectului de prelungire a gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. În această ordine de idei, Filip a salutat decizia de privatizare de către Eurotransgaz SRL (cu fondator unic SNTGN Transgaz SA) a Vestmoldtransgaz.

Cei doi oficiali s-au referit la etapele de implementare a proiectului: îndeplinirea condițiilor suspensive, reorganizarea Transgaz, efectuarea procedurilor de achiziții și demararea lucrărilor de construcție, cel târziu în septembrie 2018. „Este esențială respectarea termenelor stabilite. Acesta este un proiect de suflet pentru mine”, a spus ministrul Economiei al României.

Pavel Filip și Dănuț Andrușca au mai vorbit și interconectarea sistemelor electroenergetice ale celor două state. În acest sens, a fost accentuată necesitatea dinamizării colaborării cu compania Transelectrica.

Alte proiecte prioritare despre care au discutat premierul de la Chișinău și ministrul Economiei de la București vizează construcția unei autostrăzi, precum și a infrastructurii feroviare care să facă legătura între Republica Moldova și România.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *