Bucureştiul va oferi 920 mii euro primăriei Chişinău pentru reabilitarea scărilor din Parcul „Valea Morilor”

Primăria municipiului Chişinău va beneficia de un grant în valoare de peste 18 milioane 970 mii lei (920 mii euro) din partea Consiliului local Sectorul I Bucureşti pentru reabilitarea scărilor de granit din Parcul „Valea Morilor”. Anunţul a fost făcut de Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, aflat astăzi într-o vizită la Bucureşti, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, din bugetul local primăria Chişinău îşi asumă cheltuielile în proporţie de 5 la sută din valoarea totală a proiectului, ceea ce constituie circa 945 mii lei, dar şi cheltuielile de proiectare, asistenţă tehnică, lucrări de efectuare a expertizelor documentaţiei de proiect şi supraveghere tehnică a lucrărilor de execuţie.

Implementarea proiectului va începe în perioada imediat următoare, iar lucrările vor fi executate pe parcursul a 14 luni.

Solicitat de agenție, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău, Vadim Brânzaniuc, a specificat că accesul la scările ce urmează a fi reconstruite este din str. Alexei Mateevici din capitală. „Proiectul și lucrările urmează a fi efectuate de specialiști din țara noastră”, a spus Brânzaniuc.

Finanţarea lucrărilor de reconstrucţie are loc în baza Înţelegerii de cooperare încheiată între Sectorul I al municipiului Bucureşti şi Pretura sectorului Centru al municipiului Chişinău.

În octombrie 2016, în Parcul „Valea Morilor” a fost inaugurată Scara Cascadelor și Rotonda. Atunci, proiectul a costat 15 mln de lei, bani alocați din bugetul Primăriei municipiului Chișinău.

moldpres.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *