Troleibuze noi şi ecologice pentru locuitorii din Bălţi

Primele nouă troleibuze procurate cu suportul UE și BERD au fost lansate astăzi la Bălţi. Alte 14 unităţi de transport sunt în drum spre Moldova din Belarus. Troleibuzele au sistem de condiționare, sunt ecologice, econome și sunt dotate cu scară care asigură accesul în transport a persoanelor în etate și a celor în scaune cu rotile, transmite Prime.md.

11948_bigLa ceremonia de lansare a troleibuzelor noi au participat prim-ministrul Iurie Leancă, reprezentanți ai delegației Uniunii Europene la Chișinău, ai oficiului BERD în Moldova și ai autorităților publice locale.

Șeful oficiului BERD la Chișinău, Julia Otto, a menționat că acest proiect va îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor din Bălți. „Troleibuzele noi sunt confortabile, eco-prietenoase și eficient energetice. Mai bine de 100 de troleibuze procurate cu ajutorul BERD circulă prin Chișinău, iar acum suntem mândri că și pe străzile Bălțiului vor circula troleibuze noi”, a spus ea.

La rândul să premierul Iurie Leancă le-a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru modernizarea transportului public din Bălți.

Pentru acest proiect BERD a oferit un împrumut în valoare de trei milioane de euro, iar Uniunea Europeană – un grant de 1,6 milioane de euro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *