Şeful unui birou de probaţiune a cerut 200 euro pentru un cerificat

Şeful unui birou de probaţiune din capitală şi un consilier din cadrul aceluiaşi oficiu au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) fiind bănuiţi de corupere pasivă.

img_77132_thumbs_600x440_68558_130812871872419Potrivit unui comunicat de presă, în seara zilei de 22 mai, în adresa CNA a parvenit o sesizare despre faptul că cei doi ar fi pretins 200 de euro pentru eliberarea unui certificat confirmativ privind executarea pedepsei penale prin muncă neremunerată în folosul comunităţii şi pentru nedepunerea recursului în instanţa de judecată despre înlocuirea pedepsei cu închisoare.

În rezultatul măsurilor speciale de investigaţie, informaţia a fost confirmată, iar funcţionarii au fost prinşi în flagrant delict în momentul primirii banilor extorcaţi. Anterior, cei doi au primit încă o sută de dolari.

Cei doi consilieri de probaţiune au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt deja recunoscuţi în calitate de bănuiţi. Pe acest caz a fost pornită o cauză.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bărbaţii riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani cu amendă în mărime de până la 16 000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *