De Ziua Copilului, unele familii vor primi ajutoare

Mai multe familii defavorizate cu copii vor beneficia de ajutoare materiale de Ziua Internaţională a Copilului. În acest scop, din Bugetul de Stat au fost alocate 8 mln de lei (circa 400 mii de euro), informează Moldpres.

GetFile (1)Potrivit Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, vor primi ajutoare materiale copiii orfani neinstituţionalizaţi, copii cu dizabilităţi, copii din familii numeroase şi monoparentale. De asemenea, de ajutoare vor beneficia copiii din casele de copii de tip familial şi serviciul de asistenţă parentală profesionistă.

În municipiul Chişinău, ajutoarele unice vor fi acordate copiilor orfani care sînt absolvenţi ai claselor a IX-a şi a XII-a. În acest scop, din bugetul local au fost distribuite 319 mii de lei.

În total, în anul curent vor fi valorificate către 1 iunie peste 8,3 mln de lei sau cu 1,5 mln de lei mai mult comparativ cu anul trecut. În anul 2013 au beneficiat de ajutoare de Ziua Internaţională a Copilului circa 17 mii de familii defavorizate cu copii.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *