Norvegia ar putea să ne ajute cu 10 mln dolari pe an

Regatul Norvegiei a decis să dubleze susţinerea financiară pentru Moldova, în cadrul a diferite proiecte. Asistenţa va ajunge până la 10 milioane de dolari pe an. Despre aceasta au comunicat ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, şi ministrul afacerilor externe al Regatului Norvegiei, Borge Brende, după o întrevedere la Chişinău, transmite IPN.

27298Natalia Gherman a comunicat, la conferinţa de presă, că Norvegia susţine reformele pro-europene din Moldova, prin delegarea experţilor europeni, dar şi prin asistenţa generoasă. Un domeniu interesant de colaborare între cele două state este cel energetic, iar oficialii s-au înţeles să o extindă.

„Domnul ministru m-a informat despre decizia Guvernului din Norvegia de a majora considerabil asistenţa pentru Moldova. Aceasta va creşte până la circa 10 milioane de dolari anual”, a specificat Natalia Gherman.

Borge Brende a spus că este mulţumit de reformele aplicate în sistemul judiciar şi în organele de drept, iar Norvegia va continua să sprijine aceste sectoare pe viitor. „Considerăm că nu poate un stat să se dezvolte normal şi să fie prosper fără a asigura respectarea drepturilor şi a legii”, a subliniat oficialul.

Oficialii au comunicat că la 12 iunie, la Chişinău, va avea loc o conferinţă investiţională, la care va participa şi preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *