O companie de milioane în România, vrea să ajungă la Chişinău

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întîlnire cu Preşedintele Companiei Dedeman din România, Dragoş Pavăl, care a anunţat că vrea să vină în ţara noastră cu o investiţie de 30 de milioane de euro. Suma va fi folosită pentru deschiderea a două magazine în Chişinău, fapt ce va genera 400 de noi locuri de muncă.

Omul de afaceri a spus că Republica Moldova va deveni prima destinaţie pentru extinderea companiei sale în afara României. Potrivit lui, ulterior va fi deschisă o unitate comercială şi la Bălţi.

„Gîndul de a investi în Republica Moldova îl am din anul 2007, tot de atunci vizitez periodic Chişinăul pentru a analiza evoluţia lucrurilor de aici. Deschiderea magazinelor noastre va permite şi dezvoltarea industriilor locale, care vor furniza produsele sale lanţului de retail de materiale de construcţii şi pentru amenajări interioare”, a precizat Dragoş Pavăl.

La rîndul său, Prim-ministrul Iurie Leancă a salutat intenţia lansării afacerii companiei în Republica Moldova. „Această investiţie înseamnă locuri de muncă, investiţii în domenii adiacente, o varietate mai mare a materialelor de construcţie”, a spus şeful Guvernului.

Dedeman este cea mai mare companie din domeniul retailului cu materiale de construcţii şi amenajărilor interioare din România, unde sunt angajate peste şapte mii de persoane.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *