Republica Moldova: Primul centru SMURD, la Bălți, cu sprijinul României

Primul centru SMURD urmează să fie deschis la Bălți, la mijlocul lunii august, cu sprijinul României, informează Moldpres.

Potrivit sursei citate, guvernul de la Chișinău a aprobat vineri un proiect cu privire la aprobarea semnării Protocolului de modificare a Acordului dintre Ministerul Sănătății din Republica Moldova și cel din România, semnat la 3 decembrie 2010.

Partea română va dota centrul pilot SMURD de la Bălți cu echipamente pentru intervențiile de asistență medicală de urgență, inclusiv ambulanțe.

Responsabile pentru realizarea Protocolului vor fi Ministerele Sănătății și Afacerilor Interne din Republica Moldova și Ministerul Sănătății din România, precum și instituțiile subordonate acestora.

România va oferi sprijin pentru dezvoltarea componentei medicale și paramedicale a serviciului de urgență din Republica Moldova, pentru dezvoltarea capacității de formare a personalului în domeniu și asigurarea logisticii necesare desfășurării intervențiilor de asistență medicală de urgență.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *