Filat supărat foc pe Leancă pentru interviul de la BBC

Un nou scandal e pe cale să izbucnească între liderul PLDM, Vlad Filat și premierul Iurie Leancă. Supărarea a fost generată de reportajul difuzat recent de BBC, în care premierul a fost întrebat cum luptă Moldova cu corupția dacă Vlad Filat, demis pentru corupție, încă e la conducerea țării, la fel și Vlad Plahotniuc.

Potrivit unor surse din PLDM, Vlad Filat consideră că Leancă ar fi trebuit să-l contrazică pe reporter și să-i spună că el nu a fost demis pentru corupție și că totul e politic, în ciuda faptului că există decizia Curtii Constituționale, care a fost ulterior confirmată si de CEDO prin respingerea plângerii lui Filat și a PLDM. Mai mult, se pare că Filat are chiar banuială că ar fi existat o întelegere între Leancă și reporterul BBC, ca acesta să-i pună întrebările respective.

Din reportajul BBC se vede însă foarte clar că până și premierul Iurie Leancă e surprins de întrebarea jurnalistului și încearcă să evite un răspuns clar, spunând doar că există prezumția de nevinovație, care trebuie respectată, răspuns însă care nu l-a mulțumit pe reporterul BBC.

Sergiu Condurachi

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *