Glume pe seama noii soții a lui Filat! Șalaru vrea o dezbatere TV pe tema trenurilor, moderată de Angela Gonța

Fostul ministru al transporturilor, Anatol Şalaru propune o soluţie care ar putea face lumină în cazul trenurilor renovate. Garniturile modernizate au fost scoase de pe linie ca urmare a incidentului care a avut loc pe 6 martie curent, când trenul care circula pe traseul Ungheni-Chișinău a fost cuprins de flăcări. Fostul şef de la transporturi propune organizarea unor dezbateri publice cu participarea reprezentanților uzinei Remar din Paşcani, România şi ai conducerii Căilor Ferate din Moldova, scrie deschide.md.

La aceasta întâlnire, ar urma să se ofere răspuns tuturor întrebărilor care au apărut în ultimul an, inclusiv motivele stopării acestor trenuri şi cine se face vinovat de situația creată. Şalaru şi-a expus mesajul pe contul său de facebook, la finalul căruia îşi exprima neutralitatea faţă de persoana care ar modera un astfel de eveniment, propunând-o la „o adică contextuală” pe Angela Gonţa (soţia liderului PLDM, Vlad Filat)

salaru-fb

Deschide.md aminteşte că pe timpul în care Anatol Șalaru a fost ministru al Transporturilor, mai multe ganituri de tren au fost modernizate la Pașcani, România. Reutilarea fiecărei garnituri a costat 2,2 milioane euro. Ulterior, conform conducerii CFM, acestea s-au defectat și au fost scoase de pe linie. În tot acest răstimp unii politicieni au declarat în repetate rânduri că de fapt renovările au fost de proastă calitate pentru a se economisi, iar banii au fost puşi la buzunar.

De cealaltă parte o serie de investigaţii realizate de portalul deschide.md au demonstrat că defecţiunile păreau a fi mai degrabă acţiuni de sabotaj, iar actuala conducere CFM ascundea toate probele. Incidentele au ajuns pe masa procurorilor, dar şi a Centrului Naţional Anticorupţie. Ulterior toate materialele au fost comasate într-un singur dosar investigat acum de CNA.

Stirimd.net amintește că Anatol Șalaru face glume pe seama Angelei Gonța, după ce aceasta a încercat să o  facă pe consilierul de imagine al lui Vlad Filat, pe Facebook, suparată că liderul PL s-a luat de soțul ei.

Olga Roman

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *