Cum a eșuat generația mea

Fiecare deceniu este reprezentat de o generație de tineri care au foarte multe lucruri în comun, chiar dacă nu recunosc. Aceste similitudini (viziuni și valori) observându-se în perioada de glorie a acestei generații. Generația 2002 și-a făcut datoria. A fost o generația anticomunistă datorită căreia s-a mai reaprins flacăra românească în Moldova. Aceaști tineri au luptat ani buni, chiar dacă au fost trădați. Ei au visat până în ultima clipă la o țară europeană fără boșorogi sovietici și comuniști. Cei mai mulți din acești tineri nu mai sunt pe aici.

Generația mea este generația anului 2009. Una care a eșuat din start pentru că nu a putut să-și țină în frâu politicienii oportuniști. Generația mea și-a dorit o Moldovă europeană în care legea să lucreze dar s-a încrezut până în ultima clipă hoților de azi, deși alternative au existat. Mulți din tinerii alături de care scandam alaltăieri lozinci aprinse, au devenit astăzi complicii acestor hoți.

Generația mea a pierdut de fiecare dată când nu a putut reacționa la acțiunile grave și flagrante ale guvernării actuale. Nu a reacționat, cum spuneam mai sus, pentru că au devenit complicii acestor oportuniști, chiar și involuntar, fără a înțelege nici astăzi cum se vinde zilnic bucăți din Moldova, ba rușilor, ba altora.

Chiar și așa, cred până în ultima clipă că în țara asta există măcar 100 de tineri care într-o bună zi vor da lovitura iar timpul europenilor sovietici va intra în pagina neagră a istoriei nostre.

Andrei Fornea

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *