Nicolae Negru face dezvăluiri despre Sergiu Mocanu

”E şi mai amuzant, dar şi simptomatic, faptul că, în calitatea sa de mercenar (Sergiu Mocanu n.n.), el îi desconsideră pe alţi „mercenari”, cum îi etichetează pe comentatorii politici urâţi de el. Freud o fi ştiind de ce. Ca să credem, probabil, că el nu ia „onorarii”, că luptă cu „mafia” din vocaţie, că nu este un alt Nicolae Alexei sau Roşca, „cu mâinile curate”, sau, mai nou, Renato Usatîi, despre care se spune că e trimis de gruparea „Solnţevskaia” sau FSB, sau ambele”m afirmă editorialistul Nicolae Negru într=un articol publicat de Ziarul Național.

”Riscând să o şocăm pe Daniela Bodrug, adjuncta sa, trebuie să spunem că nu Mocanu a ales să lupte cu mafia. Lui i s-a propus şi el a acceptat, fiindcă era disponibil, după ce s-a despărţit, dramatic, de Voronin. Avea nevoie de „jobul” luptătorului antimafie, nu doar pentru bani, dar şi pentru a pune capăt unei perioade nu tocmai strălucite, cu ratări şi eşecuri, din viaţa sa. Firea sa artistică îi permite să fie maleabil, să-şi schimbe „înfăţişarea”, să joace roluri din cele mai variate. Cu anumite, limite, fireşte. Căci una e să vrei să fii lider şi alta e să poţi”m mai scrie Negru

”Lui i s-a propus să formeze Mişcarea „Antimafie” de nevoie, fiindcă alţii au refuzat. Nu numai traseul său politic sinuos ridica semne de întrebare, nu-l recomanda ca persoană potrivită pentru a porni o mişcare „de masă”. Deşi energic, mobil, volubil, tupeist, lui Mocanu îi lipseşte „ingredientul” principal, fără de care nu aduni mulţi oameni în jurul tău. E ceea ce se numeşte carismă”m mai notează editorialistul.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *