Neliniștea lui Mihai Ghimpu

Votând pentru independența republicii, am revenit la tot ceea ce ne-au lăsat strămoșii noștri – limbă, cultură, tradiții și obiceiuri, tot ceea ce a construit de ani de zile națiunea. În al doilea rând, am obținut dreptul de a ne construi un viitor european. Aceasta a declarat astăzi, 27 august, liderul liberal Mihai Ghimpu, semnatar al Declarației de Independență.

„Am reușit multe lucruri în acești 23 ani, dar cel mai important, istoria noastră, căci noi am învățat istoria Rusiei, astăzi, însă, avem o altă generație cu o altă gândire, fapt ce mă bucură enorm. Independența presupune să trăiești cu propriile viziuni, gânduri, cu propria decizie asupra prezentului și viitorului, să continui ceea ce ne-au lăsat strămoșii, căci doar fiind independenți putem dezvolta ceea ce ne-au lăsat străbunii noștri”, a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, liderul PL a declarat că atunci, în 1991, semnatarii Declarației de Independență au avut multă susținere din partea populației. „Mă întreb deseori unde e curajul oamenilor și dorința de libertate de atunci? Sute de mii de oameni cu icoane și drapele au parcurs sute și zeci de kilometri desculți ca să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale. Dorința de libertate și de a scăpa de jugul ocupant era nemaipomenit mare”, și-a mai amintit Ghimpu.

Nu în ultimul rând, politicianul s-a arătat încrezător că „acest curs al libertății nu îl mai poate opri nimeni”. „Știu că ne este greu. Unora mai puțin, altora mai mult, dar aceste greutăți pot fi rezolvate doar dacă mergem înainte, fortificând această independență, dezvoltând și întărind această libertate și realizând obiectivul de astăzi – Integrarea Europeană. Numai în Familia Europeană vom putea trăi în baza valorilor noastre, interacționând cu valorile europene, căci doar așa putem schimba viața fiecărui cetățean – să scăpăm de sărăcie, mizerie, corupție, hoți, mafie”, a conchis liberalul în mesajul său de Ziua Independenței.

realitatea.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *