Ultima oră!‎ Filat a plecat de urgenţă la Băsescu, suparăt foc pe Ponta şi Leancă

Vizita premierului român Victor Ponta în Republica Moldova e pe cale să genereze ‎un conflict de proporţii în PLDM.

Vlad Filat a fost foarte deranjat de felul în care a decurs vizita premierului român Victor Ponta în Republica Moldova. Acesta i-a transmis mesaj preşedintelui Băsescu în acest sens, prin intermediul fiicei sale, Elena Băsescu, în care a cerut să fie primit urgent în audienţă. Informatia ne-a fost confirmată de surse de maximă încredere din anturajul lui Filat.

La insistenţele Elenei Băsescu, preşedintele Romaniei l-a chemat pe Filat la Bucureşti pentru a-i asculta nemulţumirile legate de Ponta şi Leancă. Azi, liderul PLDM se află în România, unde încearcă să obţină o compensare de la preşedintele Romaniei, profitînd de situaţia tensionată dintre acesta şi premierul român.

Potrivit surselor noastre, Vlad Filat este supărat că Leanca şi Ponta nu l-au invitat la acţiunile organizate cu prilejul vizitei premierului român în Republica Moldova, deşi acesta solicitase în mod insistent să fie inclus în vizita oficială.‎ În plus, Filat i-ar fi spus lui Băsescu despre riscul ca Victor Ponta să capitalizeze electoral acţiunile pe care le-a făcut în Moldova, avînd în vedere că acestea au avut un impact puternic în societate. Este vorba de inaugurarea gazoductului, de donaţia autoturismelor, sprijinirea unor obiective culturale şi donațiile pentru grădiniţe.

În acestă situaţie, în PLDM se creează o situaţie cel puţin confuză, pe de o parte Iurie Leancă are o colaborare foarte bună cu Victor Ponta, care începe sa aducă beneficii concrete moldovenilor, pe de altă parte Vlad Filat încearcă să se apropie cît mai mult de Băsescu şi îi oferă lui sprijinul PLDM pentru alegerile prezidenţiale din Romania, luptînd în acest fel împotriva lui Ponta. Nu este exclus că această nouă criză de orgoliu a lui Vlad Filat să genereze cel mai mare conflict de pînă acum din PLDM, între liderul partidului şi premierul Iurie Leancă.

Olga Roman

Share

5 Responses to Ultima oră!‎ Filat a plecat de urgenţă la Băsescu, suparăt foc pe Ponta şi Leancă

 1. Arabul spune:

  Filat iara face prostii. Obsesia sa pentru PR deja devine cauza psihologica. Oare chiar sa-ti pese mai mult de tine decit de prorpiul partid si propria tara?…
  Omule, ai fost demis pe motive de coruptie. Ce mai vrei? Timpul nu-l mai poti intoarce inapoi!

 2. Lilian spune:

  Cam cu coada intre vine Filat a plecat la Bucuresti, da in acelas timp putem vedea cit e de avar acest om dupa putere functii si PR….

 3. Ion spune:

  Olga roman- nume de pat?

 4. Musat spune:

  Sper ca e gluma, nu prea cred ca boul asta (filat) sa fie chiar asa tampit…

 5. Temir-han spune:

  Oare nu este clar că Ponta(omul lui Iliescu) execută ordinul şefilor care
  stau în spatele lor,ordinul de a arunca o mică petricică pentru a provoca o avalanşă care să distrugă omul politgic Vlad Filat şi partidul PLDM ,la
  fel cum au procedat cu M.Ghimpu şi cu PL?Iar mediile de informare in masă
  şi toţi cei ce ne vor în UE totdeauna folosesc asemenea ,,petricele” la
  maximă eficienţă.Totuşi sper că lumea pân la urmă va înţelege cine şi ce
  reprezintă ca să susţinem şi la următoarele alegeri pe cei cu care am
  pornit spre Uniunea Europeană,în special PLDM şi PL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *