SIS a prins un spion rus

Serviciul de Informații și Securitate a reținut săptămâna trecută și i-a interzis intrarea în R. Moldova unui militar rus, instruit în cadrul unui batalion de apărare și cercetare, care urma să ajungă la Tiraspol pentru serviciu militar de spionaj.

Nicolai Hmara, originar din regiunea Kursk, fusese trimis oficial în R. Moldova pentru încadrarea în rândul pacificatorilor ruși. Anterior, acesta și-a satisfăcut serviciul militar în cadrul Forțelor de Rachete Strategice Ruse, mai exact în componenţa terestră a arsenalului nuclear al Federaţiei Ruse.

Cel puțin, așa reiese din câteva documente obținute de Ziarul NAȚIONAL cu referire la acest militar.

Tânărul a fost reținut de SIS pe Aeroportul Internațional Chișinău și expulzat în Federația Rusă.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de surse din cadrul SIS.

Amintim că, anterior, atât directorul SIS, Mihai Balan, cât și mai mulți veterani ai serviciilor de securitate și de interne au declarat că în regiunea transnistreană se concentrează în ultima perioadă un număr mare de militari și spioni ruși.

Fostul deținut politic Ilie Ilașcu a declarat recent într-un interviu pentru Ziarul NAȚIONAL că R. Moldova este împânzită de acești „omuleți verzui”.

„Ei încearcă să ne pună în gardă cu echipele lor de la Chișinău, Comrat, Bălți. Au trimis fel de fel de oameni cu bani de prin Rusia: Usatîi, Șor, sute sunt de aceștia. Domnul Balan a făcut publică informația că ar exista peste o sută de organizații care încearcă să destabilizeze situația din republică. Mai mult ca atât, ei știu și unde sunt bazele de instruire militară a acestor organizații. Aceste baze sunt nu doar peste hotarele republicii, ci și în republică”, menționa el în interviu.

ziarulnational.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *