PL își asumă angajamentul să rezolve problemele națiunii

Partidul Liberal s-a lansat oficial în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În cadrul unei ceremonii solemne, liderul PL, Mihai Ghimpu, a declarat că partidul pe care îl conduce este unul care garantează pacea și bunăstarea moldovenilor prin aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană, scrie realitatea.md.

La eveniment au fost prezenți membrii și candidații PL la funcția de deputat, dar și susținători ai partidului din teritoriu.

”PL nu este un partid care a venit în situații comode și pentru comodități personale sau de partid, Partidul Liberal este veriga principală a românilor moldoveni de pe teritoriul ocupat de Rusia sovietică. PL trebuie să ducă la bun sfârșit această luptă sfântă pentru libertatea și unitatea neamului nostru. Lansarea în campanie înseamnă deja jumătate de drum, iar astăzi am obținut mai mult, deoarece suntem un partid care luptă pentru libertate, pace și bunăstare. Suntem partidul care dormim și trăim cu aceleași probleme ale cetățenilor RM. Noi trăim durerea lor, despărțirea lor între mamă și fiică, între copii și părinți, dar noi nu suntem înțeleși.

Asta deoarece noi ne-am asumat purul adevăr, care l-a dat Dumnezeu tuturor națiunilor, faptul că suntem români și vrem să fim și vom fi români. E grea lupta noastră, dar e adevărată, pură și merită să luptăm în continuare în numele celor care au luptat pentru Unire. 200 de ani luptă Rusia țaristă ca să ne distrugă ca neam și ca țară, însă nu va reuși. Sângele nostru este mult mai puternic decât arma lor”, a declarat Mihai Ghimpu, președintele PL.

Potrivit lui Ghimpu, PL își asumă angajamentul să rezolve problemele națiunii, deoarece orice cetățean poate sprijini valorile democratice și europene doar dacă are o viață decentă, are libertate și dacă este fericit. ”Toți cei care vorbesc de integrare europeană și democrație, dar țin cetățenii în sărăcie, nu înseamnă democrație, iar noi trebuie să facem așa ca la 30 noiembrie să punem punct la toată această nedreptate. Republica Moldova nu are drum înapoi, nu putem să ne întoarcem în Siberia, în casa de nebuni, în sărăcie și mizerie, țara noastră are un singur drum, acel european. Suntem cel mai credibil partid în fața celor europeni, occidentali și trebuie să convingem cetățenii să înțeleagă că noi suntem cei care vor schimba lucrurile. Noi ne-am asumat schimbarea, noi promovăm libertatea și bunăstarea”, a mai spus Ghimpu.

În cadrul evenimentului, prim-vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a enumerat realizările municipiului Chișinău, cât și cele ale partidului. Primarul a recunoscut că încă mai sunt multe de făcut, însă până în prezent, au fost întreprinse toate acțiunile necesare pentru ca țara noastră să parcurgă drumul spre integrarea europeană.

”Ne-am adunat să ne pornim în campanie, în așa fel încât toată lupta de la 1989 încoace să aibă sens. Voi, în calitate de candidați propriu-ziși, eu în calitate de viitor, poate la candidat în funcția de deputat, poate primi-ministru. Dar pe mine vă rog să mă încurajați la capitalul viitor soț și tătic. Eu însă mă bucur ca sunt primar și mi-am asumat angajamente mele față de Primărie. Cu ajutorul oamenilor, mai ales a tineretului, am reușit să spargem gheața comunistă. Am preluat guvernarea și am început sa mergem pe drumul care duce spre Europa. Pe 30 noiembrie, vom discuta cu oamenii. Poate nu suntem cheie de ușă de biserică și poate nu am reușit să facem totul corect, dar nu ne-am abătut din cale, nu am umblat cu hâtrii, cu duble standarde și am făcut totul necesar pentru ca Moldova să parcurgă etapă cu etapă drumul spre integrarea europeană. Cu toate acestea, sunt încă multe de făcut, iar procesul abia începe”, a declarat Chirtoacă.

Edilul a menționat că pe 30 noiembrie nu trebuie să alegem între culori sau simboluri, ci să alegem între viitor sau trecut, prosperitate sau sărăcie, adevăr sau minciună, bine sau rău, pace sau război, între a fi sau a nu fi. ”Alegem între UE și așa-numita Uniune Vamală. Noi însă avem o singură opțiune, UE – uniunea păcii și a prosperității. Iar dacă ajungem în mâinile Uniunii Vamale, nu avem nicio șansă”, a mai spus Chirtoacă.

Vicepreşedintele Partidului Liberal, Corina Fusu, a declarat că politica externă a PL se va axa pe protejarea intereselor RM, pe construcția unor alianțe și parteneriate externe în măsură să garanteze independența, suveranitatea și integritatea teritorială a statului, aderarea la NATO și integrarea în Uniunea Europeană.

Realitatea.md amintește că PL a prezentat pe 3 octombrie setul de documente pentru participarea în cursa electorală. Formaţiunea va figura pe buletinul de vot sub numărul 14.

realitatea.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *