10 mln de euro pentruextinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău

Uniunea Europeană va aloca Guvernului de la Chișinău un grant de 10 milioane de Euro pentru extinderea gazoductului Iași-Ungheni pînă la Chișinău. Banii fac parte din asistența UE pentru Moldova în sectorul energetic.

Cele 10 milioane de euro vin ca supliment la alte 7 pe care Uniunea Europeană le-a acordat pentru construcția gazoductului Iași-Ungheni și care urmează a deveni operabil din data de 15 noiembrie. Potrivit lui Alexandre Darras, coordonator de proiecte al UE, suma a fost stabilită în urma unor negocieri cu părțile implicate și urmează a fi alocată pe parcursul anului viitor.

Proiectul are un cost total de 70 de milioane de euro, bani pe care Guvernul speră să îi obțină de la Banca Europeana pentru reconstrucții si dezvoltare și Banca Europeana de Investiții.

Mariana Botezatu a mai menționat că gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va asigura Republicii Moldova o cantitate de 90 la sută din necesarul de gaze naturale și va reduce dependența de importurile de resurse energetice din Federația Rusă.

radiochisinau.md

Share

One Response to 10 mln de euro pentruextinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău

  1. Aurel spune:

    investitii straine in republica. investitia in cauza vine ca urmare a vizitelor recente ale lui Andrian Candu in tarile Uniunii Europene. aceste vizite au contribuit la cresterea increderii fata de procesul de investitii in Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *