S-a stins din viață un mare OM, PATRIOT și APĂRĂTOR al neamului românesc!

Îndurerată familie,

Îndoliat popor,

Vestea trecerii la cele veşnice a lui Constantin Tănase, jurnalist de vocație, scriitor, publicist, fondator al ziarului TIMPUL, simbol al mișcării de renaștere națională şi al apărării identităţii sufletului românesc prin cultură şi credinţă în faţa încercărilor vremurilor, a îndurerat inimile tuturor românilor, mai ales ale românilor moldoveni de pretutindeni. Viaţa şi activitatea lui vor rămâne pentru totdeauna legate de Mişcarea  de Renaştere şi Eliberare Naţională, precum şi de idealul naţional.

Istoria noastră zbuciumată îl va reţine pe Constantin Tănase ca pe o personalitate legendară a tuturor românilor care l-au iubit și apreciat, pentru că el a reușit să educe, prin verva peniței sale, generații care nu îl vor uita niciodată. Aşa cum nu vor fi uitate nici contribuţiile remarcabile aduse la promovarea adevărului istoric, la consolidarea conştiinţei şi solidarităţii naţionale.

Nu vom uita niciodată ce a însemnat Constantin Tănase pentru noi, cei din Republica Moldova, plecarea lui  dintre noi este o pierdere pentru toți românii, un mare gol lăsat în sufletele şi inimile noastre.

În aceste momente grele pentru familie şi pentru toţi cei ce l-au cunoscut şi preţuit, adresez tuturor un cuvânt de mângâiere sufletească şi îi încredinţez de întreaga noastră compasiune.

Rapsozii UNIRII, Ion și Doina Aldea Teodorovici, s-au stins din viață acum 22 de ani, tot la 30 octombrie. Aceeași zi… Dumnezeu îi ia alături de El pe cei mai buni dintre noi!

Constantin Tănase va rămâne permanent în memoria vie a neamului nostru!

Dumnezeu să-l odihnească în PACE!

Preşedintele Partidului Liberal,

Mihai Ghimpu

30 octombrie 2014

Share

One Response to S-a stins din viață un mare OM, PATRIOT și APĂRĂTOR al neamului românesc!

  1. iulian spune:

    Dumnezeu să-l ierte şi să-l aşeze în rândul drepţilor, alături de aleşii neamului românesc. Va rămâne în sufletul şi inimile noastre ca un simbol al forţei şi unităţii neamului românesc şi ca un mare luptător pentru păstrarea tradiţiilor nosatre sacre . El a plecat la Domnul liniştit şi mulţumit că a păstrat viu dorul de neam şi ţară, reuşind să promoveze la cel mai înalt nivel cultura românească. Cred că poate fi considerat un autentic model de urmat pentru cei care încă nu şi-au găsit „calea” dar mai cu seamă pentru tineri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *