Altercații între manifestanţi şi forţele de ordine semnalate la protestul de la Kiev

Proteste violente la Kiev. Peste 200 de mii de persoane s-au adunat în centrul capitalei ucrainene pentru a denunța adoptarea, de către Parlament, a unor legi care intensifică sancțiunile aplicate manifestanților. Acțiunea de amploare a fost marcată de ciocniri violente între manifestanți și forțele de ordine. Mai mulți oameni au fost răniți, transmite Prime.md.

7337_bigDemonstranţii au încercat să treacă de cordonul de poliţişti, pentru a ajunge în sediul Parlamentului. Ei au atacat dubele poliţiei şi au aruncat în forţele de ordine cu cocktail-uri Molotov. Ultimii au ripostat cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

De această dată, oamenii au ieşit în stradă din cauza unor legi adoptate în Parlament, ce prevăd sancţiuni mai drastice împotriva manifestanţilor.
Preşedintele ucrainean a promis că va înfiinţa o comisie din care vor face parte reprezentanţi ai administraţiei prezidenţiale, ai Guvernului şi ai opoziţiei. Aceasta va trebui să găsească soluţii pentru a pune capăt crizei politice din Ucraina.

Totodată, Casa Albă a cerut încetarea imediată a violenţelor şi a ameninţat guvernul de la Kiev cu sancţiuni.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *