Deținătorii de vize Schengen vor putea călători liber în România

Cetăţenii din R. Moldova, posesorii de vize de scurtă şedere valabile (tip C), cu două sau multiple intrări, vize de lungă şedere (tip D) sau permise de şedere, cu termen de valabilitate sub cinci ani, eliberate în orice scop de un stat membru Schengen,vor putea, începând cu 1 februarie, să intre pe teritoriul României fără să solicite o viză românească, informează timpul.md.

загруженное (5)Durata şederii pe teritoriul României nu poate depăşi dreptul de şedere stabilit prin vizele Schengen de scurtă sau lungă şedere sau permisele de şedere acordate de statele membre Schengen.

Intrarea pe teritoriul României în vederea unei şederi neîntrerupte sau a mai multor şederi poate fi făcută pentru o perioadă de maxim 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile precedente fiecărei zile de şedere pe teritoriul României, fără viză de scurtă şedere, dacă documentele prezentate sunt în perioada de valabilitate, iar numărul de intrări şi durata şederii autorizate nu au fost epuizate.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei României la Chișinău, pentru a putea trece vama, pe lângă documentele menționate mai sus, persoanele vor trebui să îndeplinească condiţiile de intrare în România, respectiv: să deţină document de călătorie valabil, să prezinte documente prin care să justifice scopul şederii, să facă dovada mijloacelor financiare legale şi să deţină asigurare medicală de călătorie valabilă.

Pentru ca titularii vizelor sau permiselor de şedere specificate să poată beneficia de intrarea în România fără obligativitatea deţinerii unei vize române, numărul intrărilor şi dreptul de şedere conferite prin vizele Schengen trebuie să nu fi fost epuizate.

Menționăm că facilitățile la intrarea pe teritoriul României a străinilor titulari ai unor documente eliberate de state Schengen vor intra în vigoare la 1 februarie 2014.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *