Alertă! Iată planul de DESTABILIZARE a situaţiei din R. Moldova după alegeri

Îmbulzeala de dimineaţă de la secția de votare de la Ambasada Republicii Moldova la Moscova nu e deloc întâmplîtoare.  Autorităţile ruse,  de comun cu un concurent electoral la alegerile de astăzi, au mobilizat prin intermediul angajatorilor locali muncitorii moldoveni din capitala rusă, astfel încât mulţi dintre ei să nu reuşească să voteze. Acest lucru, potrivit iniţiatorilor, ar trebui să genereze  după închiderea urnelor de vot o revoltă al celor care nu au putut vota.

După cum comunică surse din anturajul unui lider de partid prorus, după “revolta” moldovenilor de la Moscova grupuri de provocatori vor ieşi în piaţa centrală din Chişinău pentru a “susţine” dreptul constituţional de exercitare a votului. Conform planului, această acţiune ar trebui să degenereze la 1 decembrie întro manifestaţie de proporţii a proruşilor din R. Moldova.

Astfel, în cazul victoriei partidelor pro-europene Kremlinul va avea un motiv serios să nu recunoască rezultatele alegerilor din R. Moldova şi să continuie prin acţiuni subversive la Comrat, Tiraspol şi Bălţi deteriorarea situaţiei în R. Moldova.

Indirect a confirmat existenţa acestui plan liderul PSRM, Igor Dodon, încă la 22 octombrie. „Guvernanților, așteptați-ne la Guvern. Oamenii vor veni să vă întrebe de ce vă bateți joc. Avem 1 mln în afară țării, 700 mii în Federația Rusă, 300 de mii în alte țări. Dar voi asigurați dreptul de vot pentru cei din UE în proporție de 100%, în timp ce pentru cetățenii moldoveni din Federația Rusă – 2%. Adică moldovenii care reprezintă 70% din cei de peste hotare le dați 2%, iar celor 30% – le oferiți 100% șansa să voteze. Asta se numește bătaie de joc față de oameni. Guvernanților, o să răspundeți fiecare, mai devreme sau mai târziu”, declara atunci Dodon.

Olga Roman

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *