Cetăţenii moldoveni din Rusia vin să voteze fără actele necesare

Votarea decurge fără incidente în cadrul secţiei de votare deschise la Moscova în incinta ambasadei Moldovei, susţine preşedintele biroului electoral de acolo, Anatol Pătraşcu. Totodată, acesta a declarat pentru IPN că mulţi cetăţeni au venit să voteze fără a avea la ei actele necesare.

„Până în prezent, n-au fost înregistrate careva incidente, însă în pofida faptului că a fost mediatizată pe larg informaţia privind documentele cu care pot vota cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotare, o bună parte din ei au venit cu buletine de identitate”, a declarat Anatol Pătraşcu, menţionând că regulamentul electoral prevede că votarea peste hotare se face în baza paşaportului sau a livretului de marinar.

„De dimineaţa era o coadă mai mare, acum este mai mică. Sperăm că vor putea vota toţi”, a menţionat Anatol Pătraşcu. Potrivit lui, secţia de votare a primit suficiente buletine de vot pentru a oferi tuturor doritorilor posibilitatea de a-şi exercita dreptul la vot, subliniind însă că secţia are, potrivit legii, o capacitate maximă de 3000 de alegători. De asemenea, Anatol Pătraşcu a declarat că programul secţiei poate fi prelungit în caz de necesitate.

ipn.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *