Un grup de oficiali europeni vor verifica cum se implementează reformele europene la Chișinău

Delegația Comisiei Europene pentru democrație prin drept (Comisia de la Veneția) și a Oficiului OSCE pentru instituții democratice și drepturile omului (OSCE/ODIHR) va efectua o vizită de lucru în Republica Moldova în perioada 20 – 22 ianuarie 2014, infomează tribuna.md.

 72234_md.lDelegația va fi condusă de Thomas Markert, Secretarul Comisiei de la Veneția.

Potrivit programului, membrii delegației vor avea întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Corman, Vicepreședinții Parlamentului, Andrian Candu, Oleg Bodrug și Liliana Palihovici, precum și cu deputații din majoritatea parlamentară și din opoziție.

Oficialii europeni vor mai purta discuții cu Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, Ministrul Justiției, Oleg Efrim, Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan. De asemenea, membrii delegației se vor întîlni cu reprezentanții societății civile și ai organizațiilor internaționale din Republica Moldova.

Vizita delegației Comisiei de la Veneția la Chișinău are loc în contextul reformelor inițiate de autorități, inclusiv în domeniul justiției și cel electoral în Republica Moldova.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *