Ce fac hackerii când Facebook îi ignoră?

ZuckerbergTeoretic, nimic nu ar trebui să apară pe peretele de Facebook al unui utilizator în cazul în care cel care postează nu se află în lista sa de prieteni. Dar până și Facebook mai are mici probleme de securitate, scrie publicația Business Insider.

O astfel de breșă a fost descoperită de palestianul Khalil Shreateh, însă cei de la Facebook l-au ignorat. După două ”respingeri”, palestinianul i-a scris lui Mark Zuckerberg, direct pe peretele său, chiar dacă cei doi nu erau prieteni pe Facebook, demonstrând astfel breșa de securitate.

De data aceasta, echipa Facebook s-a sesizat și un inginer de la securitate l-a contactat pe palestinian, cerându-i detalii despre problema descoperită. ”Bug-ul” a fost reparat joi, dar în același timp, lui Shreateh i-au suspendat contul de pe rețeaua socială pe motiv că a încălcat termenii de securitate când i-a scris lui Marc Zuckerberg.

Palestinianul nu a primit nici măcar suma de bani-premiu pentru că a descoperit greșeala pentru că nu le-a transmis destule detalii tehnice privind remedierea bug-ului, dar i-au propus să-i ajute ulterior să găsească alte breșe ale sistemului de securitate.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *