Autoritățile vor crea grupuri de lucru pentru soluţionarea problemelor din Găgăuzia

Autoritățile centrale vor crea grupuri de lucru pentru soluţionarea problemelor social-economice ale regiunii găgăuze, informează radiochisinau.md.

Gagauzia

Tema conlucrării dintre autorităţile centrale şi locale a fost discutată, luni, 20 ianuarie, la Comrat la o întâlnire a reprezentanților Guvernului și Parlamentului de la Chișinău cu membri ai Adunării Populare și ai executivului regional.

Din grupurile de lucru, la nivel de experţi, vor face parte reprezentanţi ai Guvernului, Parlamentului, Adunării Populare şi Comitetului executiv de la Comrat, în vederea examinării tuturor subiectelor de actualitate şi identificării soluţiilor pentru problemele curente.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, miercuri, pe 22 ianuarie, premierul Iurie Leancă, însoţit de un grup de miniştri, urmează să întreprindă o vizită de lucru la Comrat.
La Comrat urmează să plece și președintele Parlamentului, Igor Corman.

Iurie Leancă şi Igor Corman s-au întâlnit săptămâna trecută la Chișinău cu vicepreşedintele Adunării Populare Demian Caraseni și au discutat cu el despre intenția autorităților de la Comrat de a organiza, pe 2 februarie, un referendum consultativ la care populația din regiune este îndemnată să voteze pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan. Instanța a declarat această iniţiativă drept ilegală.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *