Vizite pe bandă rulantă la Moscova

Președintele Blocului pentru Uniunea Vamală, Victor Șelin a fost blocat în aeroportul din Moscova, fiindu-i interzisă intrarea pe teritoriul Federației Ruse. Cu puțin timp în urmă politicianul a revenit la Chișinău. De cealaltă parte, bașcanul Găgăuziei a zburat tot în această seară spre capitala Rusiei, scrie deschide.md.

Victor Șelin a plecat la Moscova unde urma să se întâlnească cu muncitorii moldoveni. Ajuns pe aeroportul Domodedovo, acesta a fost oprit de angajații Serviciului Federal de Migrație al Rusiei și întors înapoi.

Contactat de deschide.md, Șelin ne-a confirmat informația fără a ne spune însă care este motivul invocat de autoritățile ruse. Mai târziu, acesta a declarat pentru Publika TV că autorităţile ruse i-au spus că interdicţia i-a fost aplicată din cauză că ar intenționa să organizeze un protest la Moscova, împotriva tratamentului discriminatoriu faţă de migranții moldoveni.

Politicianul susține însă că intenţiona să participe la reuniunea pentru inaugurarea diasporei moldovenești în Rusia.

Surse din cadrul PSRM susțin că de fapt, interdicția a fost impusă la solicitarea lui Igor Dodon din cauza participării Blocului lui Selin la alegeri parlamentare și neretragerea lui în favoarea socialiștilor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *