Pe banii poporului rus

În ultimul timp, partizanul ideilor de integrare euro-asiatică din țara noastră, Igor Dodon se arată foarte deranjat de tot ceea reprezintă spațiul occidental. Tot ce vine din acest spațiu este dăunător și sub nicio formă nu contribuie la dezvoltarea și păstrarea statului moldovenesc. Dacă proaspeții noștri absolvenți de licee optează mai mult pentru universitățile din vest, înseamnă că preferințele acestea a lor necesită a fi combătute. Studenții moldoveni trebuie să studieze mai mult în Rusia.

Acolo se face carte! Acolo spiritul ortodox al tinerilor moldoveni trebuie să se regăsească! Chiar este de neînțeles cum, ajunși în sec.21, tinerilor noștri li se permite de sine-stătător să își construiască viitorul, să aleagă singuri ce este mai bun pentru ei și să studieze acolo unde socot că se simt mai bine.

O enigmă de neînțeles pentru ortacii lui Dodon rămâne și permisiunea moldovenilor de a beneficia de regimul liberalizat de vize cu UE. Cu alte cuvinte, ce drept mai este și acesta de liberă circulație! Pentru ce moldovenilor noștri în general le trebuie liberi să circule în spațiul comunitar european dacă există un alt spațiu. Un spațiu măreț unde puterea acestuia nu se măsoară după cât de înalt este nivelul de trai al cetățenilor, dar după suprafața teritoriului: cât mai mult cu atât mai bine.

Cu toate cele spuse mai sus, partizanul moldovean din Sadova, cu sentimentele sale patriotice false, cu ideile sale anti-occidentale, trebuie să se întrebe mai bine cum acest stat spre care tinde, cel mai întins pe harta mondială, cu bogății naturale imense, care vrea să mențină sub control fostele republici sovietice, în cei 23 de ani de la dispariția URSS-ului nu a întreprins nicio acțiune sănătoasă prin care fostele republici unionale singure să se ceară sub orbita sa.

În tot acest timp, Kremlinul putea să ofere burse anuale cu miile pentru studenții moldoveni. Să facă investiții gigantice în infrastructura din R.Moldova. Să ne construiască drumuri noi, mai bune, pe care să fie amplasate mai multe inscripții: “drum reabilitat din banii poporului rus”. Dar nu este întocmai așa cum vrem sau presupunem c-ar trebuie să fie, iar în loc de reabilitat din banii poporului rus, avem un conflict militar înghețat pe Nistru pus la cale pe banii aceluiași popor, ceea ce în opinia lui Igor Dodon “nu este ticălos, grosolan și deloc nu atentează la neutralitatea R.Moldova”.

Teodor Bucatari

Share

One Response to Pe banii poporului rus

  1. Vasile spune:

    Un mercenar politic, platit de rusi pentru a repeta scenariul ukrainesc si in Moldova. Sper ca cetatenii s arealizeze aceasta si sa combata aceasta tentativa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *