Provocarea lui Dodon

Alegerile au trecut, iar Igor Dodon şi socialiştii săi continuă provocările. Căci numai astfel poate fi catalogată iniţiativa socialiştilor de a declara anul 2015 drept „An al Marii Victorii”.

PSRM afirmă că, „acum 70 de ani în urmă, taţii, buneii şi străbunicii noştri, luptând cot la cot, au eliberat lumea de ciuma fascistă”. Sigur, noi nu punem la îndoială meritul pe care l-a avut Uniunea Sovietică în victoria asupra fascismului.

Noi recunoaștem sacrificiul enorm, care a costat milioane de vieți omenești. Dar până și după această victorie a existat imperiul sovietic, care a instaurat un regim de ocupație și de colonizare în teritoriile anexate cu forța. Însă Igor Dodon şi soldaţii lui politici se fac a uita cum a fost în realitate „eliberată” Basarabia, actuala Republica Moldova. Atunci, sovieticii, care s-au declarat „eliberatori”, de fapt au ocupat spaţiul dintre Prut şi Nistru, rupându-l din trupul Patriei-mamă – România. Consecinţele „eliberării sovietice” noi le simţim încă şi acum.

Şi până astăzi avem trupe şi soldaţi ruşi pe teritoriul constituţional al Republicii Moldova. Şi până astăzi avem o societate divizată, după ce spaţiul dintre Prut şi Nistru, „eliberat” de sovietici, tot de ei a fost populat forţat cu ruşi sau cu reprezentanţii altor popoare vorbitoare de limbă rusă.

Să fi uitat Dodon de basarabenii deportaţi de „eliberatorii” sovietici? Apropo, unul dintre fruntașii formațiunii, Zinaida Greceanîi, s-a născut într-un lagăr din regiunea Tomsk (Siberia), unde părinții ei fuseseră deportați de către regimul comunist din motive confesionale. Să fi uitat Dodon de foametea organizată de „eliberatorii” sovietici? Să fi uitat Dodon de zecile de mii de victime ale represiunilor politice din rândurile basarabenilor? Şi întrebările de acest fel pot continua. Deci, ce vreţi să marcăm în 2015, dle Dodon?

Veaceslav Untilă

Share

4 Responses to Provocarea lui Dodon

 1. victor spune:

  jocul pe nostalgii, minciuna si fatarnicie, iata ce promoveaza Dodon.

 2. violeta spune:

  provocare pentru prostime,din pacate 90% de prosti fac parte in societatea moldoveneasca/majoritatea se intorc din russia/.ce sa facem?le dam ajutor social,de ce nu le da la batrani,medici,profesori,oameni de cultura…acestea sunt eroii tarii,rezistati dragii mei,sunteti cei mai onesti.

 3. Oleg spune:

  Dodon este un clown politic care joaca un rol pentru care se vede ca-i platit destul de bine. Ceia ca a devenit el peste noapte pro-rus pune pe ginduri, caci initial propria lui parere era ca Uniunea Vamala este o utopie. Oare ce l-a facut sa-si schimbe parerea? Cu siguranta a fost un interes material in asta.

 4. Petru spune:

  Nu stiu cine totusi l-a impins pacatul si a dat votul pentru asa un degradat ca Dodon. Cum poate el sa insiste ca tara noastra sa se integreze intr-o uniune ce nici nu exista, sau mai precis exista doar formal, insa tarile componente a acesteia isi impun embargouri reciproc. Idiotizm pur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *