Ce i-a spus Putin lui Timofti

Preşedintele Nicolae Timofti, care a împlinit 66 de ani, a primit cu acest prilej mesaje de felicitare de la colegii străini.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la administraţia şefului statului, Preşedintele României, Klaus Iohannis, a confirmat „sprijinul deplin și necondiționat pentru atingerea obiectivelor comune privind integrarea europeană a Republicii Moldova și implementarea proiectelor bilaterale menite să conecteze mai strâns cele două state”.

„Suntem ghidați, în acest efort, de spiritul Parteneriatului Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, de patrimoniul nostru comun de valori, precum și de așteptările cetățenilor de pe cele două maluri ale Prutului”, se arată în mesajul Preşedintelui român.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, de asemenea, i-a dorit lui Nicolae Timofti, sănătate, prosperitate și succese, exprimându-și, totodată, speranța că relațiile moldo-ruse se vor dezvolta în beneficiul popoarelor ambelor țări.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a exprimat recunoștința pentru susținerea de către Republica Moldova a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

„Îmi exprim convingerea că intensificarea colaborării moldo-ucrainene în diverse domenii servește intereselor ambelor popoare”, se vorbeşte în mesaj.

Preşedintele Republicii Belarus, Alexandr Lukaşenko, speră că „prin eforturi comune va fi valorificat potențialul cooperării moldo-belaruse, în spiritul relațiilor prietenești între popoarele noastre”.

În mesajul de felicitare al Preşedintelui Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, se menţionează că relaţiile tradiţionale de prietenie şi bună înțelegere existente între Republica Moldova și Republica Kazahstan vor contribui și pe viitor la dezvoltarea și extinderea cooperării bilaterale.

infotag.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *